Infomedia UiB MedieNorge Podkast Virksomme ord Vox Publica

Arkiv for oktober 2007

BIFF 2007 - Kavalkade

Så var enda en vellykket festival over, og vi i BIFF TV har samlet noen av årets høydepunkter! Tusen takk for denne gang!

Prisutdeling

Tirsdag kveld var det duket for kåring av blant annet beste dokumentar og publikums favoritt under BIFF 2007. Dessverre glimret de fleste av prisvinnerne med sitt fravær, og festivalsjef Tor Fosse måtte ta imot både en, to, tre og fire priser på vegne av disse.

Intervju med Anton Corbijn

Biff-TV snakket med regissøren av Control, Anton Corbijn, om spillefilmdebuten. Han forteller blant annet om hvorfor filmen er i svart-hvitt.

Master Class med Ulrich Seidl

Etter visningen av Ulrich Seidls nye film Import Export inviterte BIFF til intervju med den kontroversielle filmskaperen på Teatergarasjen. Intervjuer var den anerkjente journalisten Nick Roddick fra Sight & Sound.

Sigur Rós

I forbindelse med norgespremieren på Heima holdt Sigur Rós konsert for en fullsatt kinosal. Det tok 20 minutter før de første bilettene til Sigur Rós var utsolgt. Noen gjenværende billetter ble lagt ut for salg lørdag 20. oktober kl. 19.00 til glede for noen heldige. BIFF TV snakket med publikum før konserten.

Dokumentaren om David Lynch er sluppet!

To av produsentene som har arbeidet med filmen er på BIFF. Møt Jon Nguyen og Ole Johan Roska her i BIFF TV. Et kameracrew har fulgt David Lynch i mange måneder for så å lage en egen dokumentar om den verdensberømte regissøren. Hans privatliv og mange filmatiske teknikker blir avslørt i den personlige dokumentaren om [...]

RED

Sist veke var det nye Red-kameraet i Bergen og blei testa opp mot eit 35mm kamera. Mandag kveld blei materiale fra dei to kameraene vist opp mot kverandre i under ein demonstrasjon på BIFF. Vi har intervjua filmfotografen John Christian Rosenberg om det nye Red kameraet.

Skateboardshow og Switch-premiere

I forbindelse med verdenspremieren på den nye norske snowboardfilmen SWITCH ble det lørdag ettermiddag arrangert skateboardshow og konkurranse utenfor Konsertpaleet.

Liv og røre, og god atmosfære på årets filmfestival

Det er alltid folk på BIFF, både på kinoen og i BIFF-loungen. For festivalens deltakere er søndag en ypperlig sjanse til å tilbringe store deler av dagen i en kinosal, og det utnyttet mange i dag. I teltet utenfor teateret er det også liv,- der er det blant annet live-sendinger fra studentradioen, og besøkende på [...]

Break Jam

I forbindelse med BIFFs visning av filmen Inside the Circle har BIFF, Bergen Internasjonale Kultursenter og Bergen Break Jam gått sammen om å arrangere Bergen Break Jam Part 2. Fra USA kom 3 profilerte breakere, og også flere lokale b-boyere fra Norge. Både gutter og jenter imponerte stort med sine til tider halsbrekkende moves og [...]

Mikal Olsen Lerøen anbefaler filmer på BIFF

Vi har spurt Mikal Olsen Lerøen og andre BIFF-gjestar om kva filmar dei synast utmerkar seg i årets BIFF-program.

For the Bible Tells Me So

BIFF TV møtte regissør Daniel G. Karslake utenfor Cinemateket i Bergen like etter europapremieren på For the Bible Tells Me So.

Verdenspremiere på “Global Metal”

Sosialantropologen Sam Dunn har laget sin andre film om metal-kulturen, etter at millioner har sett debutfilmen hans “Metal: A headbangers journey”. Verdenspremieren fant sted på BIFF.

Dokumentarfilmer for skoleelever

Byttet undervisning med filmvisning. Håkon Tveit hadde til i dag satt sammen et dokumentarfilmprogram der skoleungdom skulle lære om klima og konsum i kinosalen istedenfor i klasserommet.

Åpningsfilm og -fest

Den 8. Bergen Internasjonale Filmfestival åpnet i går kveld, med film og fest. Festivalen ble offisielt åpnet til fullsatt sal, og ble fulgt opp av åpningsfilmen Across the Universe. Videre gikk ferden til Logen, hvor gjester, sponsorer og bidragsytere skålte til langt på natt. Festivalsjef Tor Fosse var godt fornøyd med åpningskvelden.

Rigging av BIFF

BIFF 2007 er i gang! Her møter du noen av dem som gjør filmfestivalen mulig.