Infomedia UiB MedieNorge Podkast Virksomme ord Vox Publica

Arkiv for mai 2009

Paragal

Bortimot en halv million seere benker seg ned for å se Tv-programmet “Åndenes Makt”, som i flere sesonger har renset hjemsøkte hus for plagsomme gjenferd. Men hva er egentlig et spøkelse? Vi fikk et intervju med programleder Tom Strømnæss og sjaman Gro-Helen Tørum som forteller oss om livet på “den andre siden”, opplevelser på settet [...]

Sportacus

Vi fikk være med mannen bak suksessen Lazytown og fikk vite hva som skiller Lazytown fra andre TV-serier for barn.

Frivillige

Vi undesøker hva de frivillige driver med under Nordiske mediedager.

Bodyshock på Nordiske Mediedager

Shock-doc er en omstridt sjanger, som både er hatet og elsket. Vivian McGrath var med å starte denne trenden, og kan hjelpe oss å forstå hva som fascinerer og engasjerer oss så mye med denne sjangeren.

Når soldatene filmer

Regissør Deborah Scranton har i to filmer gitt kamera til Amerikanske soldater i Irak. I år gjestet hun Nordiske Mediedager. Vi har spurt Scranton om hennes eget budskap bak filmene.

Spillteknologi

Mediehverdagen er stadig i forandring, og det er nærmest umulig å spå hva fremtiden vil bringe. Kanskje vil spillteknologi være en sentral del av markedsføringskampen mellom bedrifter?

Kampen om kvinnene

Etter et tøft år i mediebransjen har en rekke kvinnemagasiner gått dukken. I kjølevannet av denne “opprydningen” er det grunn til å stille spørsmål ved hva som må til for å appellere til den kvinnelige mediebruker.

Riggerne - Å bygge Nordiske mediedager

Hva må til for å forberede Norges største mediemesse? Vi undersøker hva som skjer i Grieghallen dagene før dagene.

På programmet

I nesten et år har Guri Heftye og hennes kollegaer jobbet med programmet til Nordiske Mediedager. Nå skal det settes ut i live.

Bergensavisene om Nordiske Mediedager

Avisene i Bergen har hatt et tøft år. Kanskje kan Nordiske Mediedager være med å gi redaksjonene i BA og BT et løft? Eller er Nordiske Mediedager mest for festlighetenes skyld?

Ulrikke Lund, blogger

Bloggkometen Ulrikke Lund har gjestet Nordiske Mediedager for å snakke om sine erfaringer med å eksponere seg selv på internett.

Reality

Reality har sidan 2001 fascinert den norske TV-sjåaren. Men kva er det som eigentleg fascinerar oss ved reality-TV? Kva må til for at eit realitykonsept skal slå an?

Jon Tufto, nettjournalist

Vi følger nettjournalist Jon Tufto gjennom en arbeidsdag i Bergens Tidende.

Krigsfotografi

Bildet av den drepte jenta i Gaza sjokkerte norske lesere i januar. Hvilke begrunnelser ligger bak en slik publisering, og har grensene for publisering av bilder fra krig endret seg?