Infomedia UiB MedieNorge Podkast Virksomme ord Vox Publica

Arkiv for oktober 2009

Tilbakeblikk på BIFF 2009

Hvordan var BIFF i år? Og kommer filmrullen fram i tide?

BIFF Studio 3 - Tornatore

Den italienske mesterregissøren Giuseppe Tornatore var på BIFF for å presentere sin nye film Baaria. Tornatore er nok mest kjent for sin genistrek Cinema Paradiso fra 1988, filhistoriens mest ektefølte og gripende hyllest til filmkunsten og til kinoen som sosialt rom. Her møter vi han i samtale med den britiske filmskribenten Nick Roddick.
66 minutter.

Prisseremoni

Mandag kveld gikk årets prisseremoni av stabelen, og de beste av de beste filmene fra årets BIFF-program fikk velfortjent heder.

Nyt fattigdommen

Kunstneren Renzo Martens tilbrakte 2 år i Kongo på å lage filmen Enjoy Poverty. I denne formidler han uortodokse perspektiver på bistand og vårt forhold til Afrika. Hvorfor ikke tjene penger på fattigdommen?

Basert på sanne barndomsminner

Den belgiske regissøren og manusforfatteren, Frédéric Dumont avslører hvordan hans egen oppvekst med en manisk depressiv far, har vært med på å forme historien i hans nyeste film “En engel ved havet”. Filmen har fått internasjonal anerkjennelse verden over.

Graphic Sexual Horror

Hvorfor ønsket Anna Lorentzon å lage film om Insex.com, et nettsted med iscenesatt torturporno? Hva ønsker hun å formidle?

In the loop

I forbindelse med åpningen av årets BIFF var regissør Armando Iannucci i Bergen for å presentere sin politiske komedie “In the loop”, som offisielt satte festivalen i gang.

Fra djevelens by

Milan Tomic er produsent av filmen Djevlebyen, en mørk og satirisk komedie om og fra livet i Beograd. I intervjuet forteller han om arbeidet og motivasjonen bak filmen.

BIFF Studio 2

I BIFF studio nr. 2 forteller guttene bak filmen Bring Children From Streets om sin dokumentardebut, og vi møter regissør og produsent av filmen The Good American, Jochen Hick.
21 minutter.

BIFF-Motion

Animasjonsprogrammet til BIFF inkluderer i år filmer som 9, Max and Mary og Kaos i Landsbyen. Sofie Vestad gir oss et innblikk i animasjonens verden.

“Vegas” for blinde

For første gang i Norge vises en synstolket film på kino.

The Bello Ensemble

The Family Ensamble forteller historien til en nederlandsk alenefar i den musikalske opplæringen av sine fem talentfulle barn. Regissør Wilko Bello diskuterer åpent de etiske fallgruvene som framstilles i dokumentaren.

Unge filmskapere

De 22 år gamle Bergensguttene debuterer med filmen “Bring children from streets” på årets BIFF (02:55).

Dokumentaren om det normale i det unormale

Dokumentaren “The good american” skildrer livet til HIV-smittede Tom Weiss, som på mange måter har oppnådd “the american dream”. Men bak fasaden skjuler det seg mer enn det som møter øyet ved første blikk.

Enden på linen!

Kommer havet til å tømmes for fisk om 50 år? BIFF inviterte torsdag til en faglig samtale om overfiske med utgangspunkt i filmen The End of The Line (03:42).

En hyllest til 5 prosent

Art & Copy er en av de dokumentarene det har vært knyttet høyest forventninger til under årets festival. Mellom trekkspillmusikk og måkeskrik gir regissør Doug Pray oss et lite innblikk i sitt liv som filmskaper (02:53).

BIFF Studio 1

Sending fra Bibliotekbaren på Hotell Norge. Gjester er Robert King fra Shooting Robert King, og Mai Iskander og Adham Sharkawy fra Garbage Dream.
20 minutter.

Det er betre med side brok enn høge brelle

Det å halde på dialekta si er for mange ein viktig identitetsfaktor. Gutane i Side Brok tek nytte av si eiga dialekt for å skape unik musikk.

BIFF-festen har startet!

Rød løper, champagne og store forventninger når BIFF åpnet for tiende gang. Hva syntes kjendisene om åpningsfilmen In the loop?