Infomedia UiB MedieNorge Podkast Virksomme ord Vox Publica

Arkiv for mai 2010

Er gresset grønnere på fotballbanen?

2009 stod i finanskrisens tegn og TV 2 var en av mange mediehus som måtte nedbemanne for å kutte kostnader. Den gravende journalistikkens høyborg i bedriften, “Dokument 2″ var et av programmene lidende under sparekniven. I år bruker TV 2 en god del millioner på rettighetene til å vise engelsk fotball, Premier League, i [...]

Privat og profesjonell på Twitter

Etter fredagens debatt “Er jeg meg på nett”, bestemte vi oss for å oppsøke avsenderen av
den første relaterte Twitter-meldingen. Resultatet påpeker distinksjonen mellom det
private og det profesjonelle i sosiale medier. (03:12)

Mobilkunstneren

Den tyske forskeren og teknologiutvikleren Jürgen Scheible besøkte Bergen for å
presentere tre av sine nyvinninger. Ved ettertanke bestemte festivalledelsen for å gi han
muligheten for å male bryggehusene digitalt. (05:10)

Mediacircus pusser Gullruten

Bli med Hege og Jo som klargjør Grieghallen for Mediacircus’ første
produksjon av Gullruten. (04:26)

Livet i ein karikatur

Morten Mørland skulle eigentleg bli journalist, men endte opp med å sleppe gjennom nålauget som teiknar i The Times. I dag lever han av å teikne, og har vunne opp til fleire prisar for sine slåande politiske karikaturar. (04:38)

Fotograf 2.0

Nordiske Mediedager kan legge ut bilder fra arrangementet
fortløpende på nettet, takket være fotograf Eirik Helland Urkes
uvanlig raske arbeidsflyt. (02:19)

Antonsen, Karlsen og “Dag”

Atle Antonsen og Øystein Karlsen har til høsten premiere på sin nye dramakomedie “Dag”. De er på Nordiske Mediedager for å presentere den nye serien og vi tok en prat med duoen om arbeidet med serien og om karakteren “Dag”. (02:18)

Källner på gata

Studenter ved UIB har travle dager med å lage reportasjer for Nordiske Mediedager. Dette er ikke alltid like lett, og av og til får man hjelp fra uventet hold. (04:49)

De gir deg NMD på nett

Fra Nordiske Mediedagers nettsider kan du få med deg
store deler av festivalen. Her er menneskene som gir deg denne
muligheten. (01:39)

Vi gir aldri opp barna

Gjennom hardt journalistisk arbeid har Connie Bentzrud og Asbjørn Øyhovden avdekket grov systemsvikt overfor barn som har blitt mishandlet. For dette ble de tildelt Kulturdepartementets menneskerettspris. Sakene har endret livene til mange av de involverte, og Bentzrud og Øyhovden vil fortsette å kjempe for å forhindre fremtidige overgrep mot barn. (03:13)

Fremtidens medieskapere

435 elever fra den videregående skolen ble samlet tirsdag 4. mai på Ole Bulls Scene for NMD Ung, Nordiske Mediedagers ungdomskonferanse. Her fikk studentene innsikt i mediebransjen og kanskje noen av foredragene ga mersmak? (02:31)

Den frivillige innsats

For at Nordiske Mediedager skal kunne gå knirkefritt av stabelen er man avhengig av at de frivillige stiller opp. I år er det hele 100 frivillige som gjør en innsats i kulissene (03:11).

Hva betyr NMD for mediebransjen?

Ansatte fra de største TV-kanalene i Norge forteller hva de mener om festivalen, og hvordan de bruker den i faget sitt (03:03).

Fenomenet Aarebrot

Professor Frank Aarebrot er en profilert medieperson som lenge har hatt nær tilknytning til Nordiske Mediedager. Siden 1999 har han hatt ansvar for medieundersøkelsen, slik som han også har i år. Vi fikk et innblikk i årets tematikk og tidligere oppmerksomhet rundt undersøkelsen (02:38).

Studentproduksjoner

Under Nordiske Mediedager er studenter fra film- og tvproduksjon ved UIB i full sving med å produsere reportasjer fra konferansen. I denne reportasjen får du et innblikk i hvordan studentene jobber; deres frustrasjoner og utfordringer, samt deres glede og lettelser (04:00).
Studentreportasjer fra konferansen vil bli publisert på www.nordiskemediedager.no hver dag.

Programkomiteen i siste innspurt

Nordiske Mediedager fyrer snart av startskuddet. Midt i siste innspurten har vi møtt både festivalsjefen og to av medlemmene i programkomiteen og snakket med de om programutvikling og hva det betyr for de å jobbe med NMD (03:08).