Infomedia UiB MedieNorge Podkast Virksomme ord Vox Publica

Arkiv for oktober 2011

BIFF Avslutning 2011

BIFF nærmer seg slutten. Se den oppsummerende kavalkaden fra årets festival. Hva vil fremtiden bringe? Mange har knytt en knute for at BIFF skal bli en knutepunktfestival til neste år. Kan BIFF oppnå denne statusen?

Musikkens visuelle kraft

For 2. år på rad arrangeres det skandinavisk musikkvideokonkurranse på Landmark. 2 av regissørene forteller om sine opplevelser rundt det å lage musikkvideoer og viktigheten av et slikt arrangement.

Og vinneren er

På mandag ble prisene til årets konkurranse utdelt. Hvilken film var publikums favoritt?

Bak piratopptakene

I allmennelig nyhetsdekning møter man somalisk piratvirksomhet med en distanse. Regissørene Roger Singh og Andrew Moniz har laget en dokumentar hvor man kommer tettere innpå de involverte partene.

Dokumentarkritikk

Representanter fra Norsk filmkritikerlag er tilstede på BIFF for å debattere og presentere dokumentarer. Er norske anmeldere istand til å vurdere dokumentarer på lik linje som fiksjonfilmer? BIFF-TV har snakket med Ingrid Dokka og Aleksander Huser fra Norsk filmkritikerlag.

Både smalt og bredt

I år arrangerer biff norsk dokumentarfilm-konkurranse for første gang. totalt 13 dokumentarer er nominerte, deriblant Øyvind Sandbergs portrett av hensvinnende tradisjonell norsk kultur og levesett.

Syv små underverker

Norsk kortfilmkonkurranse ble også i år avholdt på BIFF, til fullsatt sal. Jurymedlem Mode Steinkjer sier at flere av årets filmer er tematisk like: Det er mange konfliktfilmer, filmer om samtids-Norge, asylsøkere og internasjonale konflikter.

Festivalsjefen røper en av sine favorittfilmer

Dokumentaren Buck er en av favorittfilmene til Tor Fosse. Filmen   handler om Buck som kommuniserer med hester på en helt unik måte. Til tross for at festivalsjefen skyr hester som pesten, fasinerer denne dokumentaren han.

Risk and reward

Steve Jobs har blitt selve symbolet på teknologisk utvikling og innovasjon. Something Ventured forteller historien om investorene som risikerte store mengder kapital på prosjekter som ingen andre trodde på. Møt gamblerene som finansielt stod bak den enorme industrieb i Silicon Valley.

De fleksible

Filmer skal fraktes, kjendiser skal kjøres og informasjon skal gis. Enhver vellykket festival krever sin toll i frivillig blod og svette. BIFF-TV møtte noen av de som får bergen internasjonale filmfestival til å gå rundt!

Rettsvern Americano

Med filmen “Hot Coffee” ønsker regissør Susan Saladoff å vise hvordan markedskrefter vil frata vanlige folks rett til søksmål. Det er ofte også langt mellom hvordan søksmålene fremstilles i mediene og hva som er sannheten.

En kulinarisk drøm

Filmen “A Matter of Taste” følger kokken Paul Liebrandt gjennom ni år. Han er kjent for sin særegne stil og spesielle evne til å komponere nye, utradisjonelle smaker. (03:50)

Makt, miljø og motstand

Dokumentaren “If a Tree Falls” tar opp Earth Liberation Front sin kamp for miljøvern. Metodene de bruker blir av mange sett på som ekstreme. Vi spurte  advokat, og ekspert på miljøsaker, Halfdan Mellbye og miljøaktivist Synnøve Kvamme om deres forhold til miljøaktivisme og sivil ulydighet. (02:35)

Page One

I forbindelse med filmen “Page One” har vi snakket med David Carr. Til tross for sitt tidligere liv som rusmisbruker har han også en lang karriere som journalist bak seg. I dag er han en høyt respektert spaltist i The New York Times.

Fostermor frykter nynazister på døra

Produsent Boris Ivanov forteller om produksjonen av “Family Portrait in Black and White”, den utbredte rasismen i Ukraina og situasjonen for mørkhudete barn i landet. Fostermoren Olga, som har tatt til seg 16 barn, tør ikke å la filmen bli vist på ukrainsk TV. Hun frykter at nynazister skal oppsøke dem hjemme. (03:03)

Innblikk i en gateselgers liv

I “selger 329″ møter vi Knut Olav, som selger =Oslo. Gjennom hans møter med andre mennesker, ser vi hvordan han forandrer seg. Regissør Kari Anne Moe viser med denne filmen hvordan vi alle ser oss selv i et speil av andre. (04:06)

Kroppen over toppen

Dokumentarfilmen “Miss Representation” tar opp hvordan media bidrar til å opprettholde kjønnsforskjeller ved å fokusere på kvinners utseende i stedet for deres intellekt. (04:19)

The Bully Project

Lee Hirsch tar et oppgjør med mobbing i denne sterke dokumentaren. Ved å fremstille mobbeofrene som heltene i historien, tegner han et annerledes bilde av hva det vil si å mobbe og bli mobbet. (02:15)

Forfilm

Vist på åpningen av BIFF.

Portretter av en svunnen tid

Ragnar Axelsson besøker BIFF med sin bildeutstilling “Last Days of the Arctic”. Filmen med samme navn følger fotografen der han tar bilder av et miljø og en kultur som er i ferd med å forsvinne.