Infomedia UiB MedieNorge Podkast Virksomme ord Vox Publica

Saker tagget "Film"

Filmskole for 10. klasse

Skolefilmfestivalen er et av BIFFs mange prosjekter, og idag fikk 10. klassinger opplæring i å lage film.

Førpremierer

På BIFF kan du få en sniktitt på flere av høstens kinofilmer.

Oppdagelsen

Regissør Bjarte Mørner Tveit snakker om sin film “Marionettens oppdagelser”, og forholdet til sin bestefar.

Skoleelever på BIFF

BIFF er ikke bare for kresne filmkritikere. Her får også skoleelever ta del i filmfestivalen.

Brettkelly and the art star

Regissør Brettkelly forteller om sin siste film og samarbeidet med kunstneren Vanessa Beecroft.

Prisutdeling

Tirsdag kveld var det duket for kåring av blant annet beste dokumentar og publikums favoritt under BIFF 2007. Dessverre glimret de fleste av prisvinnerne med sitt fravær, og festivalsjef Tor Fosse måtte ta imot både en, to, tre og fire priser på vegne av disse.

Intervju med Anton Corbijn

Biff-TV snakket med regissøren av Control, Anton Corbijn, om spillefilmdebuten. Han forteller blant annet om hvorfor filmen er i svart-hvitt.

Master Class med Ulrich Seidl

Etter visningen av Ulrich Seidls nye film Import Export inviterte BIFF til intervju med den kontroversielle filmskaperen på Teatergarasjen. Intervjuer var den anerkjente journalisten Nick Roddick fra Sight & Sound.

Sigur Rós

I forbindelse med norgespremieren på Heima holdt Sigur Rós konsert for en fullsatt kinosal. Det tok 20 minutter før de første bilettene til Sigur Rós var utsolgt. Noen gjenværende billetter ble lagt ut for salg lørdag 20. oktober kl. 19.00 til glede for noen heldige. BIFF TV snakket med publikum før konserten.

Dokumentaren om David Lynch er sluppet!

To av produsentene som har arbeidet med filmen er på BIFF. Møt Jon Nguyen og Ole Johan Roska her i BIFF TV. Et kameracrew har fulgt David Lynch i mange måneder for så å lage en egen dokumentar om den verdensberømte regissøren. Hans privatliv og mange filmatiske teknikker blir avslørt i den personlige dokumentaren om [...]

Skateboardshow og Switch-premiere

I forbindelse med verdenspremieren på den nye norske snowboardfilmen SWITCH ble det lørdag ettermiddag arrangert skateboardshow og konkurranse utenfor Konsertpaleet.

Liv og røre, og god atmosfære på årets filmfestival

Det er alltid folk på BIFF, både på kinoen og i BIFF-loungen. For festivalens deltakere er søndag en ypperlig sjanse til å tilbringe store deler av dagen i en kinosal, og det utnyttet mange i dag. I teltet utenfor teateret er det også liv,- der er det blant annet live-sendinger fra studentradioen, og besøkende på [...]

Break Jam

I forbindelse med BIFFs visning av filmen Inside the Circle har BIFF, Bergen Internasjonale Kultursenter og Bergen Break Jam gått sammen om å arrangere Bergen Break Jam Part 2. Fra USA kom 3 profilerte breakere, og også flere lokale b-boyere fra Norge. Både gutter og jenter imponerte stort med sine til tider halsbrekkende moves og [...]

Mikal Olsen Lerøen anbefaler filmer på BIFF

Vi har spurt Mikal Olsen Lerøen og andre BIFF-gjestar om kva filmar dei synast utmerkar seg i årets BIFF-program.

For the Bible Tells Me So

BIFF TV møtte regissør Daniel G. Karslake utenfor Cinemateket i Bergen like etter europapremieren på For the Bible Tells Me So.